TETŐAKADÉMIA 2015

08.05.2015

A médiából ismert szociológus, Bécsben is dolgozó magyar építész és vezető magyar gyártók elismert szakemberei egy rendezvényben!

A TETŐAKADÉMIA 2015 központi témája: „Életérzés a tetőtérben, komfort a (magas)tetők alatt”.

Dr. Hann Endre „Ízlések és otthonok – Házépítési szokások és szociológiai összefüggések” témában egy nemrégiben készült közvélemény kutatás tapasztalatairól nyújt ismertetést, Tisza András építész pedig a közelmúltban szakmai körökben feltűnést keltett bécsi tetőráépítési trendről szerzett személyes tapasztalatait adja át.

A 2015-ben immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő, mára széles körű elismerést kivívott rendezvénysorozat mindemellett a komfortérzés, a térképzés, a téli és nyári hővédelem új megoldásai a különleges hatású bevilágítás lehetőségeire fókuszál. Közismert tény, hogy a ma már szinte nélkülözhetetlen napenergia-hasznosító berendezések a magastetőkön igen kedvezően rögzíthetők, így a magastetők alatti terek hasznosítása és a tetőráépítések ezáltal is új reneszánszukat élik. Ezért azok az építészek, akik felismerik a megrendelők valódi álmait, és a magastetőknek igazi XXI. századi értelmezést tudnak adni, jobb esélyekkel indulnak a megbízások elnyerésében.

Megállíthatatlanul terjed a városi épületek korábban kihasználatlan tetőtereinek hasznosítása is.
Mindezekhez nyújtanak gazdag adalékot a TETŐAKADÉMIA 2015 építészkonferencia előadói: a szociológusi és az építésztervezői felvetéseket egészítik ki az egyes tetőszerkezeti részelemek szakértőinek előadásai. Köztük a RHEINZINK előadása is, amelynek témája: „Az otthon melege – az idővel egyre patinásabban”.

Az egyes rendezvények helyszínei és időpontjai:

-          2015. május 7. – Győr  

-          2015. május 14. – Pécs 

-          2015. május 21. – Debrecen 

-          2015. június 2. – Budapest 

Részletesebb ismertető, valamint regisztrációs lehetőség a www.tetoakademia.hu honlapon érhető el.

RHEINZINK worldwide

RHEINZINK-IRODA elérhetősége:
 
Tel.: 00 36 1 305 0022
Fax: 00 36 1 305 0023