Rólunk

A RHEINZINK vállalkozást 1966-ban alapították a Grillo, a Stolberger Zink valamint a Vereinigte Deutsche Metallwerke (Egyesült Német Fémművek) cégek. Ma a RHEINZINK a Grillo-konszernhez tartozik és az alkalmazottainak száma meghaladja a 700 főt. A RHEINZINK nemzetközi szinten jelen van leányvállalatokkal és kereskedelmi egységekkel több országban a világ öt kontinensén.

A RHEINZINK csoport már több mint 45 éve gyárt nagyon magas minőségű titáncinket a datteln-i gyárában, többféle felülettel.

A RHEINZNK titáncink termékeket felhasználják tetőfedéshez, tetőablakokhoz, homlokzatokhoz és csapadékvíz-elvezetéshez. A RHEINZINK titáncink nagyon népszerű, mert modern anyag és a design széles spektrumát biztosítja. Sok nemzetközi hírű építész – Daniel Libeskind, Frank O. Gehry vagy Zaha Hadid – is felfedezte ezt az anyagot és értékelik amit nyújt. Hála az anyag tartósságának és újrafeldolgozhatóságának, sokak választják csapadékvízelvezető rendszerként is.

Innováció, mint vezérelv

45 évvel ezelőtt a RHEINZINK, mint Európa első építőanyag cink gyártója és feldolgozója, leváltotta a hagyományos pakett-hengerlési gyártási folyamatot egy teljesen új technológiára, a széles-szalag öntési és hengerlési eljárásra. E gyártási eljárás óta számos olyan fejlesztést tudhat a cég maga mögött, ami világon egyedülálló. Ilyen például az előpatinásított felület szabadalmaztatott gyártása, amelynek során az anyag a gyárból kikerülve azonnal olyan elegáns patinás felületet nyújt, ami a natúr felületen csak hosszú idő után képződne a légköri hatásokra. A versenytársak jövőbeni fejlesztéseinek irányát is kijelölte a RHEINZINK, hiszen a legújabb négy termékcsoport bevezetésével ismét kiszélesítette a termékválasztékot: PATINA-LINE, PROTECT LINE, COLOR LINE és INTERIEUR LINE. Ezzel nem csak nagyon magas színvonalú termékeket biztosít a piacon, hanem a felhasználók igényeit is kielégíti maximális szinten. Egyszerűen megvalósítjuk a cég filozófiáját: ALWAYS BETTER, azaz mindig jobbat, mindig jobban.

Az éghajlat védelme egy fenntartható termékkel

Csak kevés olyan építőanyag van, amelyiknek ökológiai mérlege hasonlóan pozitív értékelést nyújt, mint a RHEINZINK lemezeké: a gyártás energiaigénye mind a cink alapanyag kinyerése, mind annak feldolgozása  során szokatlanul alacsony. A legmodernebb gyártóberendezések használatának köszönhetően az emisszió (szennyezőanyag-kibocsátás) az érc olvasztása és az anyag további feldolgozása során is minimális. A RHEINZINK termékek 100%-a újrahasznosítható. Manapság az újrahasznosított RHEINZINK termékek harmada volt valamikor építőipari felhasználásban. Az anyag teljes gyártási- és életciklusát (az alapanyag kitermelése, beépítése, használata és újrahasznosítása) átfogó értékelés alapján a RHEINZINK termékek az AUB (Környezetbarát Építőanyagok Munkaközösség) minősítő szervezettől 1999. augusztusában megkapták a "környezetbarát építőanyag" minősítést.

Szolár energiával a jövőbe

Mint ökológikus szemléletű cég, a RHEINZINK is ajánl értékes lehetőségeket a hatékonyan napenergia-felhasználásra: a QUICK STEP SolarThermie rendszert, amely egy igazi újítás, a termikus napenergia hasznosításával. Minden RHEINZINK napkollektoros megoldás része a lenyűgöző, felületbe integrált design: a harmonikus építészeti benyomást éppen az biztosítja, hogy a tető szintje fölé nem nyúlik semmilyen kollektor mezők. 

Sokoldalúság – amit a világ minden táján értékelnek az építészek

Nemzetközi építészek döntenek a RHEINZINK mellett, hogy tökéletesen kifejezésre juttassák design terveiket. Számukra a RHEINZINK nagy vonzereje az anyag hihetetlen változatosságában van: az avantgardtól a hagyományosabb design-ig – a RHEINZINK-ből készülő tetők és homlokzatok mindig magas minőséget sugároznak, időtlen szépséggel. Legyen az tetőablak, oromfal, kémény, tetőszél, tető túlnyúlás vagy garázsajtó burkolás, a RHEINZINK elemekből készülő munkák építészeti megjelenése garantáltan emeli az épület eleganciáját.

RHEINZINK Image film
RHEINZINK worldwide

RHEINZINK-IRODA elérhetősége:
 
Tel.: 00 36 1 305 0022
Fax: 00 36 1 305 0023