Technológia

Rendszer leírás

  • Szerelhető vízszintesen, függőlegesen és ferdén is
  • Vízszintesen alulról felfelé szerelhető
  • Rögzítései nem láthatóak

A RHEINZINK-SP-Line homlokzatburkolati rendszer RHEINZINK-„patina pro blue-grey“ (kékesszürke) felületű lemezből készül. Alkalmazásával változatos építészeti kialakításra nyílik lehetőség, vízszintes, függőleges vagy ferde kialakítással. A rendszert – „elemet-elembe“ csúsztatva – rozsdamentes acél önfúró csavarokkal kell rögzíteni.

Homlokzatoknál a csomópontok esztétikus kialakítása döntően befolyásolja az egész épület építészeti megjelenését. A sarkok, a kávák valamint a csatlakozások és a lezárások elkészítéséhez különleges profil-elemekre van szükség. Az előregyártott csatlakozó elemekből álló RHEINZINK-SP-Line rendszerrel egyszerűen koordinálható a részletek tervezése. A rendszer alapja és működési elve a „csúsztasd egymásba és toldd össze“.

Homlokzatok, tetőfelépítmények, blendék és oromfalak RHEINZINK-SP-Line homlokzatburkolati rendszerrel készített burkolata
mögött fa staflikból kialakított háttérváz alkalmazható.

Nagyobb felületű, egy szintet meghaladó burkolatoknál aljzatként két- illetve háromrészes fém konzolrendszerű háttérváz alkalmazása
javasolt, akár alumíniumból (2,0 mm) akár acélból (1,5 mm) készítve.

Méretek / lemez vastagságok

  • Beépítési szélesség: 350 mm
  • Lemezvastagság: 0,7 mm
  • Standard hosszúság: 3000 mm

SP-Line egy beépítési szélességgel készíthető: 350 mm. Az alap profilt módosítani kell, például ablakoknál. Optimalizált csatlakozó profilok egyszerűsítik a csomópontokat.

A rendszer fontos jellemzője, hogy a 3,0 m-es alapprofilokból hulladékmentesen készíthető burkolt felület, véletlenszerű design-al. Az egységes elemcsatlakoztatás is gond nélkül megoldott. A burkolati rendszer egyes mezői csatlakozó takaróelemek segítségével kapcsolódnak egymáshoz. Így a lábazati toldók,  a szemöldök toldók és a párkány toldó elemek biztosítják az elemcsatlakoztatást a profilok találkozása mögött.

A hőmérséklet változás miatti hőtágulás 3000 mm-re korlátozza a profil hosszát.

Rögzítés

Az elemeket önfúró csavarokkal kell rögzíteni, közvetlenül az alapprofilok felső részén. Minden egyes újonnan elhelyezésre kerülő panelsor eltakarja az előzőleg szerelt elemek rögzítési helyeit, ezzel is biztosítva a rendszer biztonságos működését az elkövetkező években. Az önfúró csavarok és a csavarbehajtó hegyek a profil-csomag részét képezik.

A tartószerkezet elemeinek távolsága függ a várható szélnyomó- ill. szívóerőtől, a választott tartórendszertől, valamint a panel beépítési szélességétől és a rögzítőelemtől.

Mindezt méretezési táblázatból lehet meghatározni.
>> Letöltés: méretezési táblázat

RHEINZINK worldwide

RHEINZINK-IRODA elérhetősége:
 
Tel.: 00 36 1 305 0022
Fax: 00 36 1 305 0023